بسیاری از افراد و حتی پزشکان فکر می کنند هر کمردردی نیاز به عکسبرداری دارد. متاسفانه در سال های اخیر برای هر کمر دردی ام آر آی تهیه می شود.
این کار مسلما غلط و بیهوده و موجب هدر رفتن وقت و سرمایه است.
تنها درصد کمی از کمردرد ها نیاز به تصویر برداری دارند.با این حال افراد مسن قدری متفاوتند.
در افراد مسنی که به تازگی دچار یک حمله کمردرد شده اند توصیه می شود از سی تی اسکن و ام ار آی استفاده شود. با این حال یک مطالعه اخیر نشان داده که این تصور هم میتواند اشتباه باشد.
دکتر Jeffrey Jarvik استاد رادیولوژی دانشگاه واشنگتن می گوید بررسی ها نشان داده که نتیجه درمان افراد مسنی که در شش هفته اول بعد از کمردرد از کمرشان عکس می گیرند بهتر از آنهایی نیست که اصلا عکسبرداری نکرده اند.
این گفته نتیجه بررسی است که در مجله (Journal of the American Medical Association) منتشر شده است.
محققان ۵۲۰۰ فرد با سن بالای ۶۵ سال را که در سال های ۲۰۱۳-۲۰۱۱ به علت کمردرد به پزشک مراجعه کرده بودند مورد بررسی قرار دادند.
تقریبا ۱۵۰۰ نفر از این افراد در شش هفته آغاز کمر درد تحت بررسی های تصویربرداری قرار گرفته بودند.
بررسی ها نشان داده که افرادی که تصویربرداری کرده بودند نتیجه درمان و سیر بهبودی متفاوتی با گروهی دیگر که از آنها عکسی گرفته نشده بود نداشتند، جز اینکه حدود ۱۴۰۰ دلار برای تصویر برداری آنها هزینه شده بود.
امیدوارم هیچ موقع نیازی به رادیولوژی نداشته باشید. تندرست باشید(بهار)